P.D.R. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ

P.D.R. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ

Όταν αναφερόμαστε στην τεχνική του PDR εννοούμε την επισκευή μιας λακκούβας στα μεταλλικά μέρη ενός αυτοκινήτου χωρίς βαφή. Η συγκεκριμένη τεχνική δεν είναι ακόμη διαδεδομένη στη χώρα μας, γι΄ αυτό παρακάτω θα σας εξηγήσουμε με απλά λόγια ποιά διαδικασία ακολουθείται κατά την παραπάνω επισκευή.

Το αμάξωμα του κάθε αυτοκινήτου έχει μια μικρή ελαστικότητα, για λόγους παθητικής ασφάλειας. Το ίδιο ελαστικό είναι και το χρώμα των αυτοκινήτων. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί το αυτοκίνητό μας να αποκτήσει λακκούβες από κάποιο χτύπημα χωρίς όμως να φύγει ή να σπάσει το χρώμα.
 
Με την μέθοδο PDR (Paintless Dent Repair) ένας έμπειρος τεχνίτης εκμεταλλεύεται την ελαστικότητα της λαμαρίνας του αυτοκινήτου και ασκώντας πίεση εσωτερικά ισιώνει τη λακκούβα με τέτοιο τρόπο ώστε η ζημία ουσιαστικά να εξαφανίζεται. Φυσικά αυτό απαιτεί παρά πολύ υπομονή και επιμονή στη λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει κάποιο μηχάνημα (ή βεντούζα) που αφαιρεί τις λακκούβες όπως δεν υπάρχει κάποιο πινέλο που μπορεί να κάνει κάποιον να ζωγραφίζει όπως ο Πικάσο. Όλη την εργασία την κάνει ο τεχνίτης. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο τεχνίτη. Έναν τεχνίτη που θα σας εξηγήσει ακριβώς ποιά εργασία θα πραγματοποιηθεί στο αυτοκίνητο σας και τι αποτέλεσμα πρέπει να περιμένετε.

Η μέθοδος PDR (Paintless Dent Repair) εφαρμόζεται σε λακκούβες (στις οποίες δεν έχει φύγει το χρώμα) καθώς και όταν το αυτοκίνητό μας έχει χτυπηθεί από χαλάζι. Είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική διαδικασία που εφαρμόζεται και προτιμάται ευρέως σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία έναντι της κλασικής φανοποιϊας.

Τα πλεονεκτήματα επισκευής αυτοκινήτου χωρίς βαφή (PDR) είναι τα εξής:
 
    1    Το αυτοκίνητο διατηρεί το εργοστασιακό του χρώμα.
    2    Δεν βάφεται ούτε στοκάρεται.
    3    Ανεβαίνει η μεταπωλητική αξία του οχήματος (μετά την επισκευή).
    4    Απαιτείται λιγότερος χρόνος σε σχέση με την κλασική φανοποιία.
    5    Απαιτείται μικρότερο κόστος.

Μπορεί το χρώμα του αυτοκινήτου μου να πάθει ζημιά από PDR?

Όχι. Η μέθοδος αυτή δεν τραυματίζει το χρώμα με κανέναν τρόπο. Το χρώμα διατηρείται ανέπαφο και δεν παθαίνει τίποτα λόγω της ελαστικότητας που έχει.

Το σημείο που βρίσκεται η λακκούβα είναι στοκαρισμένο ή ξαναβαμμένο. Τι γίνεται?

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν 2 παράγοντες που θα επηρεάσουν την επισκευή. Α) Το σημείο που βρίσκεται η λακκούβα και Β) Η ποιότητα της επαναβαφής. Συνήθως γίνεται μια συζήτηση με τον τεχνικό σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν.

Επισκευάζονται όλες οι λακκούβες?

Η γενική απάντηση είναι όχι. Αλλά οι περισσότερες επισκευάζονται με επιτυχία. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος, το βάθος και το σημείο που βρίσκεται η ζημιά. Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαίο να δει ο τεχνικός τη ζημιά ώστε να εκτιμήσει σωστά το κόστος και το αποτέλεσμα της επισκευής.

Υπάρχει πάντα 100% επιτυχία στην επισκευή βαθουλωμάτων?

Στις περισσότερες επισκευές Ναι! Όμως υπάρχουν βαθουλώματα που δεν είναι δυνατόν να επισκευαστούν πλήρως, το οποίο σημαίνει πως η επισκευή μπορεί να φτάσει στο 85-95%. Ακόμη όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι συχνά παραπάνω από ικανοποιητικό. Σε κάθε περίπτωση, ο τεχνικός μας θα σας ενημερώσει εκ των προτέρων για το αποτέλεσμα της επισκευής.

Μπορώ να έχω μια εκτίμηση της ζημιάς τηλεφωνικά?

Λυπούμαστε αλλά αυτό είναι αδύνατον. Οποιαδήποτε τιμή κι αν δίναμε θα ήταν το λιγότερο ανακριβής, καθώς είναι απαραίτητο να έχουμε μια εικόνα της ζημιάς. Μπορείτε όμως πολύ εύκολα να μας στείλετε φωτογραφίες της ζημιάς σας πατώντας εδώ (παραπομπή στο ζητήστε εκτίμηση του site μας).

Το αμάξι μου έχει διάφορα βαθουλώματα. Μπορώ να έχω κάποια έκπτωση?

Φυσικά. Όταν πρόκειται να επισκευάσουμε πολλά βαθουλώματα σας κάνουμε σημαντική έκπτωση. Αυτό σας συμφέρει πολύ περισσότερο από το να επισκευάσετε την κάθε ζημιά ξεχωριστά.

Το αμάξι μου έχει ζημιά λόγω χαλαζόπτωσης. Τι μπορώ να κάνω?

Τηλεφωνήστε μας και κλείστε ραντεβού για μια εκτίμηση. Σε περίπτωση που είστε ασφαλισμένος/-η για ζημιά από φυσικές καταστροφές αναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία που είναι αναγκαία για την αποζημίωση από την ασφαλιστική σας!

Έχω μια λακκούβα στον προφυλακτήρα. Μπορώ να την επισκευάσω με τη μέθοδο PDR?

Δυστυχώς όχι. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται ΜΟΝΟ στα μεταλλικά σημεία του αυτοκινήτου!

FOLLOW US

Newsletter

CARFELLAS

καταστημα στο κεντρο
Kων/νου καραμανλή & Γρ. Λαμπράκη γωνία,
Θεσσαλονίκη, Κέντρο
τ.κ. 54638, Τηλ 2310210955
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ανατολικο καταστημα
Φίλιππος Business Center,
Αγίας Αναστασίας & Λαέρτου, Θεσσαλονίκη
τ.κ. 57001, Τηλ 2310476756
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PARTNERS