ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΒΥ CARFELLAS

Ό, τι πρέπει να γνωρίζετε για την προστασία & τη σωστή περιποίηση του αυτοκινήτου σας από τους επαγγελματίες του χώρου.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

To πλύσιμο στο πλυντήριο:

Οι περισσότεροι οδηγοί καταφεύγουν σε πλυντήρια αυτοκινήτων για το καθιερωμένο πλύσιμο θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, ακόμη και εκεί υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να τηρηθούν προκειμένου να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.Γι’ αυτό αφενός προσέχουμε πού αναθέτουμε το πλύσιμο του αυτοκινήτου μας και αφετέρου ακολουθούμε τους εξής κανόνες:

  • Ζητάμε να γίνει καλή πρόπλυση στο αυτοκίνητο μας.

  • Είμαστε εφοδιασμένοι με δικό μας ειδικό πανί μικροϊνών ή συνθετικό δέρμα για το στέγνωμα του αυτοκινήτου, το οποίο φροντίζουμε να διατηρούμε καθαρό, σε περίπτωση που το άτομο που θα πλύνει το αυτοκίνητο μας δεν διαθέτει.

Το πλύσιμο στο χέρι:

Για τους old-school λάτρεις της προσωπικής περιποίησης του αυτοκινήτου και ειδικά του πλυσίματος στο χέρι προτείνονται τα εξής βήματα:

  • Διαλέγουμε ένα μέρος σχετικά σκιερό.

  • Αποφεύγουμε οποιοδήποτε μη εξειδικευμένο προϊόν, όπως προϊόντα οικιακής χρήσης. Το σωστό πλύσιμο γίνεται μόνο με ειδικό σαμπουάν αυτοκινήτου, το οποίο πρέπει να είναι χαμηλής αφροποίησης.

 

  • Χρησιμοποιούμε μαλακό σφουγγάρι για να μην προκαλέσουμε ζημιά στην επιφάνεια του αυτοκινήτου και φροντίζουμε να εφοδιαστούμε με ένα επιπλέον μόνο για το καθάρισμα των ζαντών.

  • Για το στέγνωμα χρησιμοποιούμε συνθετικό δέρμα ή πανί μικροϊνών.

Το καθάρισμα των ζαντών

Εδώ δεν υπάρχουν standard κανόνες. Ανάλογα με την ζάντα, το χρώμα και το υλικό προμηθευόμαστε τα κατάλληλα προϊόντα για το καθάρισμα των ζαντών μας.

Το γυάλισμα των ελαστικών

Για ένα τέλειο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε γαλάκτωμα σε σπρέϋ προσέχοντας να εφαρμόσουμε την κατάλληλη ποσότητα αποφεύγοντας έτσι την ολισθηρότητα των ελαστικών.

Η συντήρηση των μη βαφόμενων μερών του αυτοκινήτου

Εδώ είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού γαλακτώματος ή gel για εξωτερική χρήση με αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνουμε το ξεθώριασμα τους.

Η χρήση της κουκούλας

  • Αγοράζουμε κουκούλα καλής ποιότητας, αεριζόμενη και αδιάβροχη.

  • Σε καμία περίπτωση δεν τοποθετούμε κουκούλα σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου.

  • Κατά την τοποθέτηση της, το όχημα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΑΛΟΝΙΟΥ

Ο καθαρισμός των υφασμάτων

Για το σωστό καθαρισμό των υφασμάτινων μερών του αυτοκινήτου προτείνεται η αποκλειστική χρήση καθαριστικού υφασμάτων χαμηλού αφρισμού και σε μικρές ποσότητες ώστε να αποφεύγεται η τυχόν δημιουργία μούχλας.

Ο καθαρισμός των πλαστικών μερών

Όσο για τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου, τα τελευταία πρέπει να τα καθαρίζουμε με ένα νοτισμένο πανί μικροϊνών και ποτέ με οικιακά καθαριστικά και για τη συντήρηση τους να χρησιμοποιούμε μόνο γαλάκτωμα μη σιλικονούχο.

Ο καθαρισμός των τζαμιών

Για τον καθαρισμό των τζαμιών δεν συνιστάται η χρήση κοινού azax ή άλλων προϊόντων οικιακής χρήσης, παρά μόνο ειδικά προϊόντα αυτοκινήτου ή σκέτο νέρο και η εφαρμογή τους να γίνεται μόνο με πανί μικροϊνών και όχι με σκληρό χαρτί όπως αυτό της εφημερίδας.

Ο καθαρισμός & η συντήρηση των δερμάτων

Καθαρίζουμε τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου αποκλειστικά με προϊόν προορισμένο για αυτή τη χρήση ενώ εκ των προτέρων έχουμε κάνει μια πρώτη δοκιμή σε σημείο μη εμφανές για τυχόν παρενέργειες στον δικό μας τύπο δέρματος. Η συντήρηση του γίνεται πάντα αφού έχει καθαριστεί καλά το δέρμα με ειδικό γαλάκτωμα ή κερί δέρματος που δεν περιέχει σιλικόνη.

FOLLOW US

Newsletter

CARFELLAS

καταστημα στο κεντρο
Kων/νου καραμανλή & Γρ. Λαμπράκη γωνία,
Θεσσαλονίκη, Κέντρο
τ.κ. 54638, Τηλ 2310210955
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ανατολικο καταστημα
Φίλιππος Business Center,
Αγίας Αναστασίας & Λαέρτου, Θεσσαλονίκη
τ.κ. 57001, Τηλ 2310476756
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PARTNERS