CAR DETAILING

CAR DETAILING

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Η διαδικασία της επαναφοράς χρώματος ή γυαλίσματος, όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση της άψογης εμφάνισης του αυτοκινήτου μας. Με την πάροδο του χρόνου, παράγοντες όπως ο ήλιος, η όξινη βροχή, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι, το πλύσιμο καθώς και το ρετσίνι των δέντρων ή τα περιττώματα των πουλιών, αλλοιώνουν την εξωτερική όψη του αυτοκινήτου μας. Συνεπώς, είναι συχνό φαινόμενο ένα σχετικά καινούριο αυτοκίνητο να δείχνει παλιό άρα και λιγότερο ελκυστικό στα μάτια του ιδιοκτήτη του ή του υποψήφιου αγοραστή σε περίπτωση μεταπώλησής του.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνεται η διαδικασία της επαναφοράς χρώματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συχνότητα χρήσης και πλυσίματος του αυτοκινήτου καθώς επίσης και με το χρώμα του. Ο γενικός κανόνας είναι να μην γίνεται συχνότερα απο μια φορά το χρόνο και αργότερα απο μια φορά στα δύο χρόνια. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή που πρέπει να πραγματοποιείται η επαναφορά χρώματος αλλά καλό είναι να αποφεύγονται οι πολύ ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

ΚΕΡΩΜΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Το κέρωμα προσφέρει προστασία της βαφής του αυτοκινήτου και ταυτόχρονα ¨κλειδώνει¨ την γυαλάδα για πλούσιο και βαθύ χρώμα. Παράλληλα, απωθεί το νερό και απομακρύνει πολύ ελαφριά ολογράμματα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά είδη κεριών ανάλογα με τη διάρκεια και τον βαθμό προστασίας που θέλουμε να επιτύχουμε. Η επιλογή του κερώματος που θα εφαρμοστεί στο όχημά μας πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με κάποιον έμπειρο τεχνικό.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η συχνότητα του κερώματος είναι ανάλογη του κεριού που θα χρησιμοποιηθεί. Για τα απλά κεριά carnauba ή πολυμερικά η προτεινόμενη εφαρμογή είναι κάθε τρείς μήνες ενώ για τα κεριά nano ή κεραμικά η συχνότητα κυμαίνεται από 6 έως 12 μήνες.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΖΑΝΤΩΝ,ΝΙΚΕΛ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ

Κι επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, ένα τέλειο γυάλισμα αυτοκινήτου πρέπει να ολοκληρώνεται με την περιποίηση και των υπόλοιπων μερών του. Οι ζάντες,τα άβαφα πλαστικά και οι νίκελ λεπτομέρειες ενός αυτοκινήτου έχουν επίσης ανάγκη απο ανανέωση και είναι αυτά που θα απογειώσουν την εμφάνισή του. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα για κάθε περίπτωση πετυχαίνουμε την αισθητική τους αναβάθμιση καθώς επίσης και την προστασία τους απο εξωγενείς παράγοντες.

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ

Στην Carfellas γνωρίζουμε πως για ενα επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι απαραίτητα τρία πράγματα: η εμπειρία, το εξειδικευμένο προσωπικό και τα σωστά προϊόντα. Για τον λόγο αυτό, έχοντας ήδη αποκτήσει την εμπειρία, φροντίζουμε για την συνεχή κατάρτιση του προσωπικού μας με την συμμετοχή του σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα του κλάδου καθώς επίσης και για τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων.

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ MEGUIAR’S

Μετά από χρόνια αναζήτησης και “πειραματισμού” καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε για το κομμάτι του Detailing τα προϊόντα της κορυφαίας στον κλάδο αμερικάνικης εταιρείας Μeguiar’s. Από την επαναφορά χρώματος και το κέρωμα μέχρι το πλύσιμο, το γυάλισμα ζαντών και την συντήρηση των πλαστικών, η αποκλειστική χρήση των προϊόντων Μeguiar’s ανεβάζει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των πελατών μας.

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΦΑΝΑΡΙΩΝ

Οι φθορές που προκαλούνται στα φανάρια του αυτοκινήτου μας, πέραν της αισθητικής πλευράς, έχουν επίπτωση και στη λειτουργικότητά τους, μειώνοντας το φως που εξέρχεται από αυτά. Η μέθοδος αποκατάστασής τους διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του οχήματος, του φαναριού αλλά και της φθοράς που έχει υποστεί. Στην CarFellas αναλαμβάνουμε την πλήρη αποκατάσταση των φανών του αυτοκινήτου σας όποια κι αν είναι η βλάβη που έχουν υποστεί, απο ένα απλό θάμπωμα μέχρι την εισχώρηση υγρασίας στο εσωτερικό τους.

Ξεθάμπωμα φανών
Στην περίπτωση που τα φανάρια μας έχουν κιτρινίσει ή θολώσει απο την εξωτερική τους πλευρά, η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική μέθοδος που ακολουθούμε είναι το ξεθάμπωμα με τρίψιμο και γυάλισμα των φανών. Η μέθοδος χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί, έχει διάρκεια απο 6 μήνες έως 2 χρόνια ανάλογα με τον τύπο του φαναριού και της έκθεσης του οχήματος στον ήλιο και δεν ενδείκνυται σε φανάρια που εχουν μεγάλο θάμπωμα και σε όσα έχουν επιδιορθωθεί ήδη 2 φορές κατά το παρελθόν.

Μόνιμο Ξεθάμπωμα φανών
Στις περιπτώσεις που δεν μπορούν να επιδιορθωθούν τα φανάρια με ένα απλό ξεθάμπωμα ή που απλά επιδιώκουμε ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα, προτείνουμε το μόνιμο ξεθάμπωμα φανών. Η διαδικασία είναι σχεδον ίδια με την πρωτή με τη διαφορά ότι εδώ η εξωτερική επιφάνειά τους σφραγίζεται με ειδικό βερνίκι για πολυκαρβονικές επιφάνειες με σκοπό την αποτροπή της επανεμφάνισης του θαμπώματος. Η μέθοδος αυτή χρειάζεται 4 ώρες για να ολοκληρωθεί, είναι μόνιμη και εφαρμόζεται σε όλα τα φανάρια ανεξαιρέτως φθοράς.

Άνοιγμα φανών
Κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι τα φανάρια στα σύγχρονα οχήματα είναι σφραγισμένα με ειδική μονωτική κόλλα. Αυτό, φυσικά, δυσκολεύει την επισκευή σε περιπτώσεις που θέλουμε να επέμβουμε στο εσωτερικό του φαναριού είτε για να βελτιώσουμε την όψη του βάφοντας κάποια μέρη του είτε για να το επιδιορθώσουμε απο υγρασία, σκόνη ή θάμπωμα που τυχόν έχει εισχωρήσει. Συνεπώς, το άνοιγμα φανού προτείνεται σε περιπτώσεις που κρίνει ο τεχνικός μας ότι μπορεί να γίνει χωρίς να προκληθεί περαιτέρω βλάβη και για την ολοκλήρωσή του χρειάζονται περίπου 8 ώρες.

Μεμβράνη φανών
Ένας ακόμη τρόπος προστασίας αλλά και αισθητικής ανανέωσης των φαναριών του αυτοκινήτου μας είναι η τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης. Στην περίπτωση αυτή έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ δύο σταδίων σκουρότητας ανάλογα με τα αισθητικά μας κριτήρια. Για την τοποθέτησή της χρειάζεται περίπου 1 ώρα και η διάρκεια ζωής της είναι περίπου 3 χρόνια.

Τοποθέτηση xenon- led - angel eyes - projectors
Για αυτούς που αναζητούν το τέλειο αποτέλεσμα στην απόδοση των φαναριών τους κατά την διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης καθώς επίσης και την αισθητική αναβάθμισή τους, προτείνουμε την εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού (xenon, led, angel eyes, Bi xenon projectors). Με μια επίσκεψη στο κατάστημά μας και με τη συμβουλή του αρμόδιου τεχνικού μπορείτε να καταλήξετε στην ιδανική λύση με βάση τις δικές σας ανάγκες αλλά και του αυτοκινήτου σας.

FOLLOW US

Newsletter

CARFELLAS

κεντρικο καταστημα
Kων/νου καραμανλή & Γρ. Λαμπράκη γωνία,
Θεσσαλονίκη, κέντρο
τ.κ. 54638, Τηλ 2314001118

υποκαταστημα
Δοϊράνης 40, Θεσσαλονίκη, κέντρο 
τκ 54638, Τηλ 2310210955

PARTNERS